FiGBrands

FiGBrands “Sektörden Mühendisler”

#FiGBrands etkinliklerimizin yeni adresi bu kez Bursa Teknik Üniversitesi oldu.

Bursa Teknik Üniversitesi Fikir ile Gelecek Topluluğu’nun düzenlemiş olduğu “FiGBrands: Sektörden Mühendisler” adlı programın konukları ise:  AkçanSA Ambarlı Liman Operasyon Yöneticisi İbrahim Anıl ZANA, Kastamonu Entegre Kıdemli İnovasyon Yöneticisi Emre NACIR, Otokar Askeri Araçlar Güç Paketi Geliştirme Uzman Mühendisi Kerim Özkan AKAY ve Oyak Renault Tedarik Zinciri Proje Şefi Burak Pastırmacı idi.

Akademisyenlerin ve öğrencilerin katıldığı,  her zaman olduğu gibi konuklarımızın deneyimlerinden değerli bilgiler edinmeye fırsat sağlayan, yeni fikirlere kapı aralayan ve renkli görüntülere sahip olan bir etkinlik gerçekleştirilmiş oldu.

Program, AkçanSA Ambarlı Liman Operasyon Yöneticisi İbrahim Anıl ZANA’nın konuşmaları ile başladı. Okunulan bölümün veya okulun bazen beklentileri karşılayamayacağının ama her zaman bir bilinçte olmanın ve yeni şeyler öğrenip, yeni şeyler denemenin önemine dikkat çeken Sayın Zana, bitirmiş olduğu Balıkesir Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nde öğrenim gördüğü yıllar hakkında bilgiler verdi. Geçmişten tecrübe edindiği ve günümüzde yapıyor olduğu iş mülakatlarında önemli gördüğü noktaları da örnek göstererek, akademik bilgiye sahip olmanın yanı sıra iletişim becerisine sahip olmayı ve “farklı” birer insan olmanın önemini vurguladı.

İbrahim Bey’in sunumundan sonra Kastamonu Entegre Kıdemli İnovasyon Yöneticisi Emre NACIR, konuşmalarına okuduğu okullardan ve çalıştığı firmalardan bilgiler vererek başladı. A-Tech firmasında ERP Proje Yöneticiliği ve Üretim Planlama Müdürü, Türk Hava Yolları Teknik’te Süreç Geliştirme Şefliği Müdür Vekili olarak çalışmış olan ve Kastamonu Entegre İnovasyon Kıdemli Yöneticiliği alanında halen çalışmalar gösteren Nacır, çalıştığı firmalarla birlikte genel anlamda verilerin ve verileri işlemenin çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Optimizasyon ve İnovasyon konu başlıkları altında bulunan birçok terimi dinleyicilere kazandırdı ve son olarak büyük bir içtenlikle; iyi birer insan olmak, topluma fayda sağlamak, yapılan her işin en iyisini yapmak, özgün olmak, güler yüzlü olmak ve bunlar gibi büyük anlamlar taşıyan nasihatlerini genç arkadaşlarla da paylaştı.

Oturuma, etkinliğin düzenlenmiş olduğu Bursa Teknik Üniversitesi’nden mezun olmuş olan Otokar Askeri Araçlar Güç Paketi Geliştirme Uzman Mühendisi Kerim Özkan AKAY ile devam edildi. Okumuş olduğu okulda yıllar sonra konuşma yapmanın sevincini dile getiren Akay ,geçmişte çalışmış olduğu Sazcılar ve Temsa gibi iki büyük firmadan ve günümüzde çalışmakta olduğu Otokar firması hakkında bilgiler verdi. Ardından, sunumuna üniversite ve meslek hayatı ile ilgi konular konulara yoğunluk gösterdi. Dinleyiciler, Neden Mühendislik? Neden Makine Mühendisliği? gibi sorularına cevaplar buldular. Üniversite hayatında akademik konuların dışında sosyal anlamda da yapılabilecek Erasmus+, ESC ve Toplum Gönüllüleri gibi sosyal projelerin önemini belirten Akay, katılmış olduğu projeler hakkında deneyimlerini de aktardı.

Etkinliğin son kısımında Oyak Renault Tedarik Zinciri Proje Şefi Burak Pastırmacı, konuşmalarını yaptı. 2003 yılında Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliğini bitirmesinin ardından 2004 yılında Oyak Renault fabrikasında çalışmaya başlayan Burak Pastırmacı, çalışmış olduğu pozisyonlar ve günümüzde devam ettiği Tedarik Zinciri Proje Şefliği pozisyonlarını anlattı. Bursa’da bulunan Oyak Renault fabrikası hakkında bilgiler verdi ve dinleyicilerin sorularını cevapladı. Yeni şeyler öğrenmenin, farklı alanlarda bilgi sahibi olmanın yaşı ve zamanı olmadığının bir örneği olan Burak Pastırmacı, 40 yaşından sonra yazılım öğrenmeye başladı ve Yapay Zeka, Makine Öğrenimi ve Derin Öğrenme alanlarında kendini geliştirdi. Günümüzde ise bu alanlarda çeşitli konuşmalar, sunuşlar ve uygulamalar yapmakta.

Program, teşekkür belgesi ve plaket takdiminin ardından son buldu.

 

Paylaş
Fikir ile Gelecek

Recent Posts

Deja Vu Nedir, Neden Deja Vu Yaşarız?

Deja Vu: Gerçeklikteki Gizemli Yansımalar Bir yerde, bir olayda veya bir konuşmada, birdenbire geçmişten tanıdık…

4 gün ago

Güneş Tanrısı Helios Oğlu Phateon ve Güneş Arabası

Güneş Tanrısı Helios, atlı arabası ile geceden gündüze yolculuk yaparken büyüyen oğlu Phaeton hazin sonu…

4 hafta ago

Ülkemize ve Dünyaya Yaptıklarıyla İz Bırakmış 10 Türk Kadını

Güçlü bir toplumun temelini atan, özverili çalışmalarıyla tarih boyunca iz bırakan Türk kadını ve onların…

2 ay ago

Kadınların İsyanı: 8 Mart Nedir, 8 Mart’ın Kökeni?

Kadınların güçlü bir şekilde isyan ettiği tarih olan 8 Mart, dünya genelinde kutlanan ve kadın…

2 ay ago

Türkiye’nin En Büyük Kariyer Fuarı: MARMARAKAF

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda ilki 2019 yılında, üniversiteler, kamu-özel sektör kurumları ve meslek odalarının…

2 ay ago

Türkiye’nin İlk Uzay Yolculuğu

Türkiye'nin İlk Uzay Yolculuğu başladı. Türk Astronot ve Bilim Misyonu Projesi kapsamında ilk Türk astronotu…

3 ay ago