Sinema

Birbirinden Güzel 9 Yılbaşı Filmi

Andy Williams’ın da dediği gibi yılın en harika zamanı geldi. Ruhumuza iyi gelecek, soğuk havalarda içimizi ısıtacak, yüzlerimizi gülümsetecek bol kar manzaralı yılbaşı filmleri izlemenin tam zamanı! İşte hepsi birbirinden güzel 9 yılbaşı filmi.

Love Actually, 2003

Kurgusu, oyunculukları ile yüzlerde gülümse bırakan klasik bir Aralık, klasik bir yılbaşı filmi Love Actually. Filmde, farklı çiftlerin farklı aşk hikayelerini; aşkın aslında hayatımızın her yerinde, her anında olduğunu izliyoruz. Filmin kadrosunda ise Hugh Grant, Colin Firth, Alan Rickman, Emma Thomson, Keira Knightley gibi usta oyuncular yer alıyor.

Love Actually Official Trailer

It’s a Wonderful Life, 1946

İntiharın eşiğine gelen George Bailey, bir Noel gecesinde karşısına çıkan melek sayesinde hayatını tekrardan yaşama deneyimi kazanır. Bu deneyim sonucu hayatının ne kadar güzel olduğunu ve neredeyse hiçbir şeyi değiştirmek istemediğini fark eden George artık hayatının değerini anlamıştır. Dünyanın en çok bilinen yılbaşında izlenecek filmlerinden biri olan film, Frank Capra’nın eseridir. Ayrıca Capra’nın bu film için “en sevdiğim filmim.” dediği söylentiler arasındadır.

It’s A Wonderful Life Trailer

The Family Stone, 2005

Noel’in göz kamaştırıcı manzaralarına sahip olan bu film; evlenmek üzere olan Everett ve Meredith’in Noel’i geçirmek üzere Everett’in ailesinin evine gitmeleri ile başlar. Bohem bir yaşam tarzına sahip olan Stone ailesi için New Yorklu bir iş kadını olan Meredith pek de uygun bir gelin adayı değildir. Filmin kadrosunda Diane Keaton, Sarah Jessica Parker, Rachel McAdams, Dermot Mulroney gibi usta oyuncular yer alıyor.

The Family Stone (2005) Trailer 

White Christmas, 1954

Yılbaşı filmleri arasında en sevileni diyebileceğimiz White Christmas eski olmasına rağmen hala popülerliğini korur. Savaşın ardından ordudan ayrılan Bob Wallace ve Phil Davis müzik grubu kurmak için bir araya gelir. Betty ve Judy isimli iki kız kardeş ile tanışan ikili yollarına bu kız kardeşlerin arkasından Vermont’a giderek devam ederler. Yönetmenliğini Michael Curtiz’in yaptığı bu romantik müzikalin başrollerinde ise Bing Crosby, Danny Kaye, Rosemary Clooney ve Vera Ellen yer alır.

White Christmas (1954) Trailer 

The Holiday, 2006

Jude Law, Kate Winslet, Cameron Diaz ve Jack Black… Klasik bir Nancy Meyers filmi olan The Holiday, yılbaşında izlenecek filmlerden birisi. Aşk hayatlarında hayal kırıklıklarına uğrayan iki güzel kadın Iris ve Amanda, internet üzerinden yılbaşı için evlerini takas ederler. Fakat bu iki haftalık deneyimin hayatlarında yeni kapılar açacağından habersizdirler.

The Holiday (2006) Official Trailer 

A Castle for Christmas, 2021

Çok başarılı bir yazar olan Sophie, bir skandaldan kaçmak için İskoçya’ya gider. İskoçya’ya geldiğinde ise buradaki bir şatoyu çok beğenir ve almak ister. Fakat işi çok kolay olmayacaktır çünkü şatonun sahibi satış konusunda ılımlı biri değildir. 2021 yapımı bir Netflix filmi olan A Castle for Christmas’ın başrollerinde ise ünlü oyuncaular Brooke Shields ve Cary Elwes bulunuyor.

A Castle For Christmas | Official Trailer

Un conte de Noël, 2008

Uzun zaman sonra bir Noel yemeğinde bir araya gelen aile üyelerinin, birbirleri hakkındaki sırları öğrenmeleri ile birlikte işlerini yoluna koyup bir şekilde anlaşmaya çalışmalarını konu alan 2008 Fransa yapımı bu filmin yönetmen koltuğunda Arnaud Desplechin yer alıyor.

A Christmas Tale / Un conte de Noël (2008) – Trailer 

New Year’s Eve, 2011

Yılın son gecesinde New York’ta olan birçok farklı kişinin hikayesine odaklanan film, yeni yılın ilk dakikalarını birlikte geçireceğin insanın neden bu kadar önemli olduğunu tatlı bir şekilde konu alıyor.

New Year’s Eve (2011) Trailer

Bridget Jones’s Diary, 2001

İngiliz yapımı romantik komedi olan filmde, Bridget rolüyle Renéé Zellweger’in, Daniel Cleaver rolündeki Hugh Grant ve Mark Darcy rolündeki Colin Firth arasında geçen karışık aşk üçgeni ele alınıyor.

Bridget Jones’s Diary Trailer

Yılbaşı filmleri yazımı okudunuz, diğer yazılarımda görüşmek üzere. Herkese sağlıklı ve mutlu bir sene dilerim.

Şeyma ZARZAVATÇIOĞLU

Diğer film listelerimiz:
Gerçek Hayat Hikayelerinden Uyarlama 5 Film
Tüm Zamanların En İyi 5 Dönem Filmi
Soğuk Kış Günlerinde İzlenecek Filmler

Paylaş
Şeyma Zarzavatçıoğlu

8 Aralık 2000 tarihinde Adapazarı’nda dünyaya geldim. İlk ve ortaokul eğitimimi Adapazarı Atatürk İlkokulu’nda, lise eğitimimi ise Sakarya Teksen Koleji’nde tamamladım. Şu an Sakarya Üniversitesi Sosyoloji bölümünde 2. sınıf olarak lisans eğitimime devam etmekle birlikte ikinci üniversite kapsamında İstanbul Üniversitesi’nde Çocuk Gelişimi eğitimi alıyorum. Tarih, sanat tarihi, sinema, felsefe gibi konularda araştırma yapmaktan, okumaktan, okudukça değişmek ve gelişmekten hoşlanıyorum. Analog fotoğrafçılık ile amatör olarak ilgileniyorum, yeni yerler görmeyi ve yeni kültürler tanımayı çok seviyorum. Bunlarla birlikte 2020 yılında okuyucu olarak başladığım bu macerayı Fikir ile Gelecek ailesinin ufak bir parçası olarak devam ettirmeye karar verdim ve 2020 Aralık ayından itibaren Fikir ile Gelecek ailesinin bir yazarı olarak bildiğim ve sevdiğim konuları sizlerle paylaşmaya başladım.

Recent Posts

Deja Vu Nedir, Neden Deja Vu Yaşarız?

Deja Vu: Gerçeklikteki Gizemli Yansımalar Bir yerde, bir olayda veya bir konuşmada, birdenbire geçmişten tanıdık…

5 gün ago

Güneş Tanrısı Helios Oğlu Phateon ve Güneş Arabası

Güneş Tanrısı Helios, atlı arabası ile geceden gündüze yolculuk yaparken büyüyen oğlu Phaeton hazin sonu…

4 hafta ago

Ülkemize ve Dünyaya Yaptıklarıyla İz Bırakmış 10 Türk Kadını

Güçlü bir toplumun temelini atan, özverili çalışmalarıyla tarih boyunca iz bırakan Türk kadını ve onların…

2 ay ago

Kadınların İsyanı: 8 Mart Nedir, 8 Mart’ın Kökeni?

Kadınların güçlü bir şekilde isyan ettiği tarih olan 8 Mart, dünya genelinde kutlanan ve kadın…

2 ay ago

Türkiye’nin En Büyük Kariyer Fuarı: MARMARAKAF

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda ilki 2019 yılında, üniversiteler, kamu-özel sektör kurumları ve meslek odalarının…

2 ay ago

Türkiye’nin İlk Uzay Yolculuğu

Türkiye'nin İlk Uzay Yolculuğu başladı. Türk Astronot ve Bilim Misyonu Projesi kapsamında ilk Türk astronotu…

3 ay ago